Sunday, June 21, 2009

Perkara biasa kalau makan di Shah Alam...

Shah Alam...
bandar ke-8 terbesar kat Malaysia(mengikut bilangan penduduk) ni memang banyak memiliki rest0ran2 atau gerai2 yang orang kate, "b0LeH LaaAa....~"

So, korang penah makan kat Shah Alam tak??
kalau pernah, korang mesti dah biase ngan makcik or pak cik yang mencari rezeki diorang dgn.....

mEnJuaL keRePek!!~

macam2 ade, krepek ubi, pisang, bawang, muruku, n byk lg~

Berlegar2 menjual krepek...
Yang peliknya, time aku datang makan je mesti ade diorng nieh~

macam da buat temujanji......hmmm...



Mereka akan menghidangkan satu per satu kerepek kat atas meja korang, tapi AWAS!!! die bukan nak bg free~ Hahahahah....
of course la kan... tp taklah mahal sangat~ Normally, 3 kerepek dijual ngan harge RM10...
Yg bestnye, bende ni da macam jd satu penyakit sbb rasenye semua rest0ran or gerai kat Shah Alam ni mesti ade diorang......Adoyai~
Hmmm..... takpela, asalkan diorang Happy~!!

Hidangan istimewa dari mak cik tu kat satu meja...
Kesian kat mamat tu, stelah berkali2 kate "Tak Nak...",

Mak Cik tu still letak gak...hmm...kesian gak...tp.....



Dah terlanjur ckap pasal bende ni, haaa...ni nak pr0mote sket tempat2 makan yg agak beSt n menjadi tempat persinggahan keluarge aku utk menjamu selera....~

Restoran Ala-ala High Class :
Pak Li Kopitiam (sek7 n sek18) , Big Food(TTDIjaya), Ani Sup Utara (byk tempat ade), Nasi Lemak Antarabangsa (TTDIjaya), Restoran kat tasik tu...(jarang mkan kat sini...), Kedai Kopi (kat tepi tasik), Nasi Beriyani (sek9), Stall at Shah Alam Walk (dpan Alam Sentral), Restoran Thai (Plaza S.Alam, Sek9).....n etc~


Restoran biase2, food court dan gerai2 :
Sri TTDI, Aimar Char Kuey Teow (TTDIjaya), Food court Sek2, Food court Sek17, Food court Sek11, Restoran Azira (sek10), Restoran Soto (sek8), Food court Kg.Subang, Kandang Puncak Perdana (kat UiTM kampus P.Perdana, SekU10), Mamak (RS & MMZ kat Bkt. Jelutong) n etc......

Pastu, restoran2 francaise......hmmm x perlu kot nak disebut, mesti sume org da tau....
Huhuhu.... ala... cam KFC, McD, BurgerKing, Chicken Rice Shop, Secret Recipe, & byk lagi...(haha...sebut gak~)


Restoran Soto, Seksyen 8...
One of the longest served lauk at Shah Alam....~
Pening kepale nak wat ch0ice...nyummY~!! =p


Ok, thats all......
this is one of the "Visit Shah Alam 2009" campaign...
hahahah... takdelah, saje je men reka2...
thanks a l0ts for the listed restaurantS n sorry for not been listed~
h0pefully to get royalty fr0m dey all....eh, xdela...gurau jex~ heee....
=D

3 comments:

a r e s said...

hoit!! bkn perkara biasa kt s.alam jewk ar.. satu selangor laaa.. kt bangi gn kajang ni pon slalu gak, sbb dlu kn ak kje kdai mkn, so tau arr..

aKuE sApieNs said...

len kali belanje aku makan kat situ

eyezart said...

Hohoo...
ares, la...yeke?
hehehe... aku da jarang mkan kat bangi n kajang~
dlu2 penah la~

AiN, nak aku blanje??
tr0n s.alam dlu.....
huhuhuh(just kidding)
hahahah