Wednesday, June 17, 2009

Muar is under attack!!

Based on the true story....
Muar is under attack by....errr... not a terr0rist...... but....
by the students!!!


Hahahha....
yesterday~ some of my classmates, 5science9 atau lebih dikenali sbgai G'nine9 (name bg ANSARA) had gathered to collect SPM certificates at MJSC Muar...
mmg havoc giller........
melet0p satu daerah muar!!!! mane taknye...

dengan jeritan Hajar,
dengan ketaksuban Arep,
dengan gelakan Anness,
dengan kemeriahan Azry,
dengan keriangan Linda (lpas tgok mujib)- jgn mAraH!! graw jex~
dengan kegembiraan Suzy, Teyqa n Ciela,
dengan kesopanan Widie n Feeqa,
dengan kerempitan Mux,
dengan tumbesaran kecik,
dengan kec0melan aku..... Hahahahah!!!
macam x penah jejak kaki kat bandar maharani tu jex.....tp, ade kit0rang kesah?? cak3~ asalkan kit0rang hepi... ahahaha

and pelakon tambahan, mo0jib(15) n dhal(5)...

Perhatikan widie...asek nak makan jex~ heee...



Diorang sume makin slim kan?? tahniah2...~ =D


Pintu masok die x berubah pon....
tp, pak guard die still same~! hehehe....
asrama?? dah dicat... ko0p? cam 7Elevaen... ade CC? x kesah pon..heee

ATHO telah dicat, tingkap telah diganti baru, ditengah2 ade pondok....hmm...x jeles pon~

Surau still maintain...~ sejuk je....


sbelum aku terlupe, aku nak ucapkan TERIMA KASIH kepade pensponsor makanan...iaitu... Haslinda md... die blanje kit0rang KFC satu bucket...x abes pon... tp naseb baek hajar bawak balek...dpat mkan kat dlam bas~


Perhatikan Anness, die minum air cawan k0song je...saje nak acting~ hahaha


Kalo dah name sekolah, mesti la ade cikgu kan??
So, inilah several cikgu yg sempat melihat transformasi dari kit0rang~
Hahahah.... (eh, aku baru prasan gamba ngan ibu, cikgu norlia & Miss hadar xde...s0rry sesangat~

Fireworks Pictures, Images and Photos
Dan lagi satu, untuk SPM 2007... our klas, science 9 got 1st Ranking for Physics & Chemistry!!!! bangge siot...mane taknye, dpat kalahkan 14 kelas~ heee...and 2nd Ranking for Biology... TAHNIAH G'nine9!!!!

Guru Bahasa Melayu terkenal di MRSM Muar... En.Adam... terima kasih banyak2 for the sirap limau 5 jug~


Cikgu Norita sangat berbangga sebab aku amek biology... die kate ade gak org ikut jejak die...thankS!!



Cikgu Nik Nazila... you kn0w what, she makes me l0ve chemistry so much... hehehe~



Cikgu Jeniza... my add maths teacher... aku sgt berbangge dengan ketabahan die mengajar kit0rg~ nape lak? ntah laa... sbbnye...ko pikir add math tu snang sgt?? bile da mas0k U baru aku tau... add math tu xdela susah sgt~ hahahah =D


Rindu gak tg0k maktab tu...tp, jgn harap aku nak skolah balek kat situ...malas nak pi prep, nak makan pon kne ade waktu, pintu asrama asek kne lock je~
hahahah.... kalo dok kat U, nak buat, buat... xnak? xyahla buat...heee...


Dulu kate nak wat laluan berbumbung kat sepanjang jalan ni...hmmm... cam xde perubahan jex~


ok2, back to st0ry.....
time pejalanan nak balek... sgt ScAry m0viE!!!
adoyai... bas ke KL pukul 4.30ptg... n kitorang mengade2 tggu teksi pukul 4.00ptg...hello?? pikir ni rapid KL ke?? Hahaha.... Hajar da mengamok, anneSs da nak nanges, arep da pucat (mase tu, first time aku tgok kulit arep kaler.........errrr...xpela) , mo0jib plak da berasap...hahaha... aku?? tenang je~Heee =D

Perhatikan belakang... BaS!!! arrgghhh!!! terlepas sebab sibuk d0k amek gambo...~


Nak dijadikan citer, kazen aku yg keje kat Muar tu tepon aku...argghhhh!!!!
nape la aku x call je awal2...hmmm...takot die tgh keje, tu je~
pastu die pon amek la kitorang and anta ke stesen bas Muar yg ***** tu... (jgn marah ye org muar~) heee...


Gambar je tulis selamat datang... tp, kitorang da nak balek...~Huhuh
bak kate Hajar : "Inilah kali terakhir aku jejak kaki kat Muar ni kecuali time Azry kahwin, Xia kahwin, Feeqa kahwin n any budak yg dr Muar kahwin~"



Bye3 Sg. Muar~!!


Then, kitorang pon smpai la kat Kuala Lumpur..........mkan kat maple, dan kalo korg nak tau, hajar sgt3 suke mkan roti tisu..aku pon x tau nape...hmm... =p

ok, daaaa~
mintak maaf kalo ade terlanjur kate yg tersakitkan hati...~
=D
gnine9kecik

6 comments:

Anonymous said...

Bia ak jd org 1st yg komen...........
ni yg ak menyirap ni.....
geli plak ak t'igt kt roti tisu tu.....
bongok ar....ak rs pasni kalu nk mkn roti tu ak kne pkir 100x kot..
ko mmg nk kne aizat....
tp best la citer ko ni...
ak xsempat pon nk tgk asrama dak2 pompuan...
xtahu la ciela g tgk ke x...
yela cbuk nk kjar bus kul 4.30....
ciela kate nk tgk bilik dy yg kne pagar tu...
hmm...ak smpai umah ckgu adam jer...
aizat ko jhat kan xltak name 'DADDY' kesygn ko tu kan...
ish3...xpela....biaq pi la ngn dy...ko patut citer yg ko jmpe dy tgh naek motor n dy ckp kamu buat pe ramai2 kat cni...hahahahaha
naseb baek xckp ok fine ok...(sape yg bace ni sila bace ikot intonasi n pitching yg btol ye)
ptut la bio ak xdpt a spm...asyik kutuk ckgu bio jer..
tp skrg xpe kot...ak da xamik bio..hahaha...
lg 1 benda ak xtgk ialah pokok tanaman ak.....ak terlupe kot...
nk cepat sgt....dah besar kot pokok tu....hmmm....k,la....ak da byk cerita kt blog azry...
thanks 4 everyone yg g muar aritu..
hepy n best gler.....
k,chow!
-hajar hazwani-

a.n.i.s ^_^ said...

tulah psl..
bila kt keluar dr skola je
mcm 2 benda br diorng tmbah!
haha

Jenny said...

cam best je:D

AzRy SyaFiQah said...

haha
best2
aizat ko ade gmba ritu?
nak2
nnti ko on9 share gmba k!
anyway
thanks sgt kat korg y snggp dtg mua..
jgn la dtg smate2 sbb aku kawen kan!
ni x adil ni
nnti pape stay keep in touch k!
aku pn da update blog aku
pasal g'nine..
mmg sweet memory sgt!
haha

thanks korg!

eyezart said...

Huhuhuhu....

Utk Hajar :
aku da tg0k da pokok yg kite tanam tue... ko nak tau x... p0kok tu da totally MaTi!!
hahahah... da bersih da tempat tue~ hmm... ape kan daye~
n lagi satu, kalo stakat jumpe daddy camtu jex, xpayah kot nak dilaporkan~hmmm...


utk a.n.i.s :
tau xpe... tp, gram pon ade, tp...x kesah sgt kot~ hehehe...
=D


utk Jenny :
Yep!! mmg best...~
eh, pat ade ajak nak tg0k transf0rmers2 x??
hmmm... jumpe di sane k~
=D


utk aZry :
0k, nnti kite share gamba k~
see ya....

NIK NAZILA NIK AHMAD said...

You all sume kt mana skrg. Teacher miss you all. Dtglah visit mrsm muar