Monday, May 23, 2011

Malaysia Book of Record : Kek Terbanyak

Pada 16hb Mei 2011 merupakan tarikh yang sangat bermakna buat seluruh warga Perlis...
Pada hari tersebut, seluruh rakyat negeri Perlis menyambut Hari Keputeraan Raja Perlis.
Satu lagi rekod telah tercatat dalam Malaysia Book of Records iaitu Persembahan Kek Terbanyak sebagai tanda menjunjug kasih sempena sambutan ulang tahun Hari Keputeraan ke-68 DYMM Tuanku Raja Perlis.
Sambutan ini dilakukan di Politeknik Syed Sirajuddin Arau dengan kerjasama Kementerian Pelancongan Malaysia.
Pelbagai rupa bentuk, corak, warna dan gaya persembahan kek telah disumbangkan oleh pelbagai agensi2 di seluruh negeri Perlis.





Kalau tak silap, masa tu adela dalam 1000 biji kek dipersembahkan pada hari tersebut...
Dalam 500 biji kek disedekahkan kepada Jabatan Kebajikan dan anak2 yatim...
Dalam masa lebih kurang 1jam lebih, semua kek dekat atas meja tu licin.... hahahah... ganas betul diorang ni kalau bab2 benda free~



3 comments:

Saidy~Go~Lucky said...

woooowww...mmg best....tapi expecting a lot more unusual kek kan...hahaha..mostly just bulatjer...huhu...but anyway congratz perlis >.<

Eyezart said...

Byk gak yg x bulat.. ade yg die wat kek bentuk huruf2, tulis "DAULAT TUANKU"... sbb syarat nak anta kek ni mstilah 1kg at least... the worst kek yg aku tgok time tu, just bagi kek span without anything written on top... hahahhaha... XD

Anonymous said...

hahah saya pon pergi!bau kek kuatttt sgt..pening kpala hahahah