Thursday, June 24, 2010

Episod 2

(This story is powered by GerakGeri@puppeteye, just let your cursor tell the story, you can see the caption when u place the cursor at the pictures...)


GerakGeri : Utara / Pantai Timur
Episod : 2
Destinasi : Kuala Lumpur - Kota Bharu
Tarikh : 7 Jun -11 Jun 2010
Status : Bersama rakan
Bajet Pengangkutan : RM98.00 (KL-IPH-KB-KL)

Sambungan dari Episod 1, kitorang tiba di Kuala Lumpur dan bermalam di rumah Akhir kat Cheras... Keesokan harinya, perjalanan diteruskan dengan pergi ke Shah Alam, balek rumah skejap sementare menunggu tren ke Ipoh pada waktu malam kelak... Thanks to Hafiz kerane telah menjadi driver kitorang sepanjang berade kat Lembah Klang ni... Then, kitorang pergi ke Sg.Buloh dan singgah ke rumah Ikhwan... Lunch sume kat sane... then, patah balek ke Kl for the tren to Ipoh~

Kuala Lumpur - Shah Alam - Sungai Buloh - Kuala Lumpur









pic name

pic name

pic name


Keretapi ke Ipoh, huh..ingatkan da telambat... tren betolak pukul 6.30ptg, tp kitorg smpai kat sane adela dlam pukul 6.20ptg (anggaran)... Cabaran kat dalam tren ni, ade sorang makcik n mamat berborak2 pasal bisnes kat dpan seat kitorang... then, ade sorang pakcik ni, berdiri je kat tepi seat kitorang.. mcam xgeti nak dudok jex~ pastu, budak2 kat blakang seat kitorg bising giller~ adoyai.. Sampai kat Stesen Ipoh, Azim amek kitorang.. and tido satu mlam kat umah die... Thanks a lots~!!

Kuala Lumpur - Ipoh









pic name

pic name

pic name


Jalan2 kat sane smpai malam.. Pkul 10mlam macam tu kitorang da nak kne gerak ke Kota Bharu... Melalui Gerik dan Jeli.. hmm..smpai je kat Kota Bharu, abg Akhir datang amek kitorang dlam pukul 5.00pg.. Jauh jugak la dr KB nak ke rumah die tu.. hmm~ So, aktiviti keesokan harinye, pergi ke Bachok utk berjumpe ngan Fadhil n then, jalan2 skali kat KB n Rantau Panjang... Sementare tu, singgah ke Pasir Mas for the tiket balik..(Akmal yg balek naek tren ni).. then, kitorang bermalam kat rumah Akhir kat Ketereh..

Kota Bharu - Bachok - Pasir Mas - Rantau Panjang - Ketereh









pic name

pic name

pic name











pic name

pic name

pic name


Malam tu, hantar Akmal ke stesen, n die pon pulang ke JB... Kitorang yg tggal ni, pergi ke Wakaf Che Yeh... makan..makan..makan~~ nyummy~ Keesokan harinye, telah smpai waktu untuk aku plak balek... dr Ketereh ke Kuala Lumpur... ade la dlam 7jam..huh, walaupun singkat dan tergesa2, feel travelling tu tetap ade..~

Thanks To :
Sri Petaling Line LRT, Keretapi Tanah Melayu (KTMB), Ahli Keluarga Azim, Bas Ekspress Rasima, Ahli Keluarga Akhir, Ahli Keluarga Fadhil, Bas Sani Ekspress


...Tamat Episod 2...

5 comments:

Free_Dom90 said...

huu~
loike!

Anonymous said...

ade x episod 3?

Eyezart said...

huuhhu.. Thanks2..
episod 3? Ade... Tp bukan smbungan kat trip yg dr eps 1 & 2..
Anything yg bekaitan ngan travelling or trip, aku akn masokkan kat dlam slot gerakgeri ni.. Hehheeh.. =D

Jenny said...

asal x dtg umah aku aizat? dh dekat gile dh umah kite kn. hhaha

Eyezart said...

ezzo, xsempat~
tp aku da tunjok jlan ke umah ko kat diorg...
hehehe...~
XD