Sunday, January 24, 2010

Weekend Trip : Gambang Water Park

Pagi2 lg aku da bangun...
bersarapan dengan nasi goreng ngan telur dadar...
sementare nak menunggu bdak fizik balik kelas...~
Huh, terase nikmatnye bile takde klas lgsung on friday...~

Bilangan kenderaan yang bergerak, 3 kereta n 1 van...
Halangan?? byk sgt... boleyh plak tertinggal botong kat kolej??
time isi minyak baru prasan... hahahah...

Perjalanan dr Jengka ke Gambang tu ade la dlam 85km...(estimasi jex)
Hmm.. sampai je kat sane, tros menerjah oMbAk!! perghh...nmpak dr jauh mcam xde la tggi sgt ombak tu, tp,,, bile dah ade kat dlam tu, Ya Allah!! menakutkan.....

Suasana di Gambang Water Park... Time ni da nak balik, tu yg x nmpak orang tu~


Pastu, men slide yg cam haram tu... adoi, cam naek roller coaster jex, cume ade air.....
haiyak!! aku ni dah la hydrophobia...
boleh plak terjatuh 2 kali... tp x lemas la.. sbb aku kan dah beSaR~ hahahah...

Baru lepas mengeslide... muke puas!! ahhahah


Fuh!! perjalanan yang menyeronokkan~!!


Berposing sebelum pulang...
naseb baik x sunburn...


Bersantai seperti di tepi pantai...
hakikatnye, di tengah2 hutan... hehehhe


JoM Kuantan!!!
hahahahhaha.... =D

Then, balek pukul 6ptg.. and sgt berbangge kerane ktrg org terakhir yg kluar dr water park tu... huhuhu... Malam tu, group kitorg da ter-berpecah...
1 group pegi Megamall, and another group pegi East Coast Mall kat Kuantan..
tp, akhirnye, sume berkumpul kat Mega utk tgok wayang...citer thailand, Haunted universitites... adoyai~ ntah ape2 je citer tu...

Malam tu, bermalam kat Rumah rehat Annexe,,,
dan keesokan pagi, kami pulang dengan senyuman.....

Sebilangan pelajar UiTM yang masih berdegil tidak mahu pulang... hahahah... ombak pon da tutop...~

3 comments:

tEYQa said...

oooo....gi gambang waterpark xsinggah pon tgok aq kan aizat......yela, lupe kat aq.....by the way......mmg bez pon gambang waterpark....hik3

Eyezart said...

hahaha...
laa... sorry la, tp seriusly aku xlupe pon yg ko kat UMP...
spanjang aku jlan kat gambang tu, bile tgok signboard UMP je, mesti teringat kat ko...
huhuhuh... n lg satu, aku jumpe nobi kat water park tu...hehehe..

Saidy~Go~Lucky said...

hahha...
bukit gambang waterpark bgus bangat sik...
mmg besh giler...
ombak buatan yang kurang menjadi tapi sungguh mencabar...
heehe3~