Saturday, May 23, 2009

Genting Trip *BIGevents!*

18 Mei 2009...

Pkul 7.52 pg, aku dah smpai kat stesen LRT Kerinchi... satu per satu SMS masuk kat henfon aku...

Super : "Weih, ko kat mane?? Aku maybe sampai lambat sikit~"
Coki : "Pukul brape ko nak gerak? Aku baru nak mandi..."
Saidy : "Where r u?? Aku kat umah lg ni..."
Oejang : "Aku da kat stesen Petaling, lg 3 stesen smpai...~"
Heri : "Aku da kat atas bas ondaway ke Pudu"

Pergh, nape aku sorg je yg besemangat nieh?? Tetibe terpikir psal Patrick...
aku pon msj die tanye kat mane lokasi die...

Patrick : "Aku da kat tempat menunggu kat tingkat atas KL Sentral..."

What!!? Pat da smpai rupenye...
Tibanya aku kat KL Sentral, aku lalu lalang kat dpan die...Ceh! x prasan p0n...mengelamun jex~
pastu, die ajak aku bfast kat McD (mmg mkanan ruji Pat)
Pastu, sume da smpai kat Sentral... kit0rg pon bli tiket ke Genting...basnye pukul 1.00 ptg...


~TheJourneyBeginS~


Mak ai!! Laju giller pemandu bas tu bwak~ dah la kwasan kat situ berbukit2...
da macam r0ller c0aster!! x smpai Genting lg da rase naek r0ller coaster~ Hahaha...
In cable car plak, gayat die...........................hmmm


................................
~(-_-)~
hanya Allah yang tau....
............................
..........and now,,

Welc0me to Genting Highlands!!!

Dengan iklim yang sejuk, pemandangan yg indah, pelac0ng asing yg ramai.... makes me wanna say w0W!!
then, we all go check in kat First World Hotel... (Guiness World Record : Largest Hotel by Rooms... about 6000 rooms~)

First World Hotel, Genting... so colourful~




Yes!! Kitorg da dpat bilek n luckily, kitorang dpat bilek paling hujung skali n tingkat paling atas... (tingkat 24) so dat kitorang bley tg0k pemandangan dari luar... tebal betul kabus...~
Setelah berehat2 di dalam bilek, kitorg pon turun... niat just nak jlan2... tp, bile da ade kat situ, tetibe je rase cam nak main indo0r... WaH!! sy0k abeS~



Ni snarai permainan yg kitorg maen :
  • Euro Express - Roller coaster indo0r paling extreme terutame time selekoh maut kat tiang jam Paris... Hahaha... nak dkat 10 kali naek bnde nieh...
  • Adult Bumper Car - Aku x tau la nape aku addict sgt ngan bnde nieh... yg bestnye, time kitorg maen je, rioh giller!! siap maen perang2~
  • Rio Float - First2, bnde ni cam xde org naek jex...lpas kit0rang naek, baru la ade org sket.. bak kate Oejang, kite ni PeLaRis~... Hmm... bnde ni best gak, sbb die menenangkan...
  • Venice Gondola - Errr... sampan nieh, da la lembap, pastu siap ade suare s0prano plak... tp, best gak view die....hahahah
  • Ohmega Forces - Hah, yg ni aku x maen... sbb aku da bosan da maen M16 kat PLKN (haha, poyo jex)~ Coki suke la bnde2 menembak nieh~
  • SnowWorld - Aku x sangke pulak yg aku bley berade kat satu bilek yg suhu die -5'C... sejuk giller smpaikan hingus aku pon beku!! hahaha... naek pelampung tu mmg best giller~ tp telinga rase cam nak tercabut je... Yg bestnye, abg2 n akak2 yg jage SnowWorld tu sume da cam malas nak jage... kitorg pon ape lg, jd bartender kat situ... 3 botol air y0ghurt aku sapu!! Hahahha....... =D
  • Genting Bowl - Hahaha.... hebat gak diorg ni sume men boling... aku da la x geti maen~ Nyway, dis is the results :

  1. Super (tahniah!! alaa...no wonder la, die slalu practice... lane boling kat blakang umah jex~ heee... jgn mara)
  2. Oejang
  3. Saidy (poyo je kate x geti maen~)
  4. Aku... (Wah!! sedihnyer~)
  5. Heri
  6. Patrick
  7. Coki (die saje je wat x geti maen...heee...jgn marah yex~)
Coki mengenang nasibnye yang malang....


Pemandangan yang indah ketika menaiki Rio Float...


SnowWorld : No handphone & camera allowed~ ... ni je la gambar yg dpat kitorang amek


Keesokan paginye.........

Go0d Morning Genting~! huh... kabus x menahan....


Its time f0r outdo0r games!!
Posing maut kat London Bus... eh, gambar aku tu...cam kenal jex...kat mane ek??


Cian kat Si Lebah tu... xde org nak layan die, kit0rg pon pi la kat die...hahaha


Hampeh! sorg pon x pi breAkfast~ ad0yai~
tp xpe, ade gak hikmah die... at least xdela kitorg termuntah lepas men r0ller c0aster kat outdo0r nieh...
Hmm... utk pengetahuan korg, this is my first time riding an advance roller c0aster!!~
agak gerun gak, tp dalam mase yg same, xnak lepaskan peluang yg ade nieh... bnde dah ade kat dpan mate, sEbAt jerrr~

Senarai outd0or rides yg menjadi pilihan kitorang :

  • Flying Coaster - Pembuka selera permainan outdo0r kitorang... sgt scary movie!!! tp, ade gak la rase jd Superman... walaupun terbang mcam org mabuk~ Hahahah...
  • Pirate Ship - Gayat nye!!! terase cam jatuh dr bangunan jex... first2, rase cam nak turun tp bile da agak lame dok atas tu, enj0y!!
  • Cyclone - Malaysia's First roller coaster... mmg nmpak la roller coaster ni da lame... tinggal nak roboh je....tp, best gak bnde ni... terjunan menjunamnye yg sgt mengancam sehingga membuatkan aku cam nak gugur jantung~ hahahahha
  • Spinner - Pening.pening.pening....... tu je yg aku mmpu bgtau... giller r, tambahan plak ngan gayat yang melampau... takot je terpelanting dr bnde alah tu...huhuh
  • Sungai Rejang Flume Rides - Sumpah! pade mulenye aku xnak naik... dah la basah, terjunan melampau... arggghh!! tp kenape tetibe je aku da ade kat dlam boat balak tu?? Hahaha... Nyway, water splashing die sgt beSt!!
  • Flying Dragon - Pat ckap kat aku, bnde ni x extreme sgt sbb time kecik2 dlu, die naek bnde nieh... die kate mcam kite jelajah ngan naga..... tapi,,,, kepale h0t die!! r0ller coaster ni da la laju, siap ade slekoh ma0t... pastu, tmpat pemegang aku tu da cam nak tercabut...SeRamM!!!
  • Dinosourland - Aduih, lame giller d0k tunggu sampan tu...~ tp, lpas da naek, agak berbaloi la jugak sbb pemandangan kat skeliling cantek giller~ din0sournye x byk p0n...last2, kit0rg jumpe burung ngan ular je...Hahaha, pastu gamba yg kit0rg amek tu tertinggal kat marry br0wn...Hahahha...~
  • Super Toboggan - Yang ni aku x naek atas dasar keselamatan... hahaha... bebudak yg kecik2 cam c0ki, heri n oejang je yg naek...~ x beSt p0n bnde nieh...(jeles2)
  • Pirate Train - Bende terakhir yg kitorang maen...nothing~ hahahah~ =D

Mase kat kemuncak Pirte Ship... sume muke kontrol jex...padahal tgh gayat tue~


Ni la Super Toboggan yang aku x naek tue...


Sampan lembap kat Dinosaurland... tp, enj0y gak~



Gambar ni sebenarnye sgt ScAry m0Vie, sebabnye...
1. Tertinggal kat Marrybrown (rugi RM2)
2. Cube tg0k betul2 kat Super(barisan blakang, kedua dari kiri)... muke tgah c0ver sbb burung tu melepaskan s0mething kat tangan die...Hahahah
3. Nape aku yg kene pegang ular albino nieh??!


Hah! baru la nmpak sket dinosaurnye....


Marrybrown... harap2 la pekerja die simpan gambar kit0rang wat pameran~


Smart x gamba nieh?? siap ade org tayang bo***t lg kat tepi kiri tu... ape daa~


Heri, tahan sket!! hahaha...


Corkscrew kat blakang kit0rang tu tgh under maintenance... melepas aku nak naek...~


Pemandangan yang agak menarik time naek sampan kat dinosourland...


Berposing di sebalik kabus...


Jam menunjukkan pukul 3.30 ptg...
Rasenye sume cam dah puas je... perut p0n da kenyang~
kitorang pon bergegas pulang...

Bye3 Genting!!


........................................................................................

Pengalaman yang tidak mungkin dilupakan... VacationSem2 : GentingTrip...
Thanks f0r Ochu (die yg rancang bnde2 nieh.. tp die x pegi...hmmm~)


THANKS TO:
Genting Theme Park,
Genting Highlands, Pahang, Malaysia

5 comments:

a r e s said...

oit! aizat! can give details or not? how much u spent on the trip? package ke pew? satu blik smlm bpe?
how to book?

eyezart said...

Huhuhu...
Ares, budget aku start fr0m KL Sentral...
termas0k bas, kreta kabel, hotel, makan, outd0or and indo0r theMe paRk...~
ade la dlam RM250~
kene bajet sket la...
mkan jgan byak sgt...
Hahaha~ =D

kit0rang x amek pakej... hotel pon x b0oking... just check in on the sp0t~
biasenye first w0rld hotel tu murah sket...
satu bilek standard RM140 one nite...(klau 7 org pi, sorg RM20 jex)

yg penting, jgn pegi sabtu ahad...
k0mpem tido kat tepi jlan...hahaha~
=D
tu je k0wt~
Huhuu....

a r e s said...

250??!!!!!!!!!!!!!!!!!

aKuE sApieNs said...

best nye..

Ezhar said...

nak pegi gak la haha