Friday, December 3, 2010

Proton Pahlawan

Kereta konsep yang telah direka khas oleh Proton yang bercirikan nama2 pahlawan melayu melaka kini telah dipersembahkan di Kuala Lumpur International Motor Show 2010 (KLIMS'10) yg berlangsung di Pusat Dagangan Putra Kuala Lumpur (PWTC)...

Design2 kereta konsep ni not bad la jugak... diorg ubahsuai sket model2 Proton yg dah sedia ade...

Proton Tuah (from Proton Persona)


Proton Jebat (from Proton Inspira / Mitsubishi Lancer)


Proton Lekir (from Lotus Europa S)


Proton Lekiu (from Proton Exora)


Proton Kasturi (from Proton Saga)

hah, amacam? ok la jugak kan... even this is only a concept car, tp kalo da dijual kat pasaran, rase2nye dpat sambutan gak...

Ade banyak lg kereta2 hibrid dipamerkan dekat pameran motor tu... kalo ade mase, korang pegi la PWTC tu.. byaran yg dikenakan :

Adult : RM18(weekday), RM23(weekend)
Child : RM8 (weekday & weekend)
Family Package (2 adult + max 5 child) : RM33(weekday), RM43(weekend)

Sumber dr : NotaKosong
KLIMS'10

3 comments:

Saidy~Go~Lucky said...

Journey of Go Lucky Me into You dah ubah Taw..
hehehe
Gune It's Myne Plak...
ubah namae blog yg ko folo nieyh..
hahaha

anyway..
kereta nie akan dipasarkan ke tak??
agak bergaya klu dpat satu kan??
hehe3

Eyezart said...

owh..
aku da lwat da its myne ko tu...
ok2, nnti aku tkar link..

hmm.. kete ni kreta konsep je...
its up to proton to mak it on sale or not..~
=D

Saidy~Go~Lucky said...

gosh...
klu kuar lah kan...
quite nice though..
its a brand..
hehe3