Tuesday, November 30, 2010

Agro for the Show!














Sebuah pameran pertanian besar2an yg hanye dijalankan 2tahun sekali, kini telah kembali!!
that is MAHA!! skrg ni, dah ade pameran dr negara luar...dah jd one of the international exhibition yg berprestij...
MAHA stand for Malaysia Agriculture, Horticulture and Agrotourism International Show...
MAHA2010 kali ni bertapak dekat tapak pameran pertanian (MAEPS) kat Serdang...
Dibuka selame seminggu dr 26 november hingga 5 disember...
Sambutannye? Hangat giller!! on weekend lepas, memang sesak giller plus with traffic jam yg sgt3 terok! walaupun hujan, tp tetap ramai...
Utk pengetahuan korang sume, shutter bas ade disediakan kat parking UPM... tp, tetap kne bersabar sebab bas pn akan jd sesak!!
Ape yg menarik kat situ??

Pengembaraan bermula... jalan ni nak ke dewan pameran...
ade 4 dewan termasuk satu agrobazar dimane ade satu ruang yg menjual mkan secare besar2an...


Suasana MAHA2010, time ni baru lepas habes hujan....
tp, lepas tu hujan balek...hahaha


Ni antare booth yg kreatif... die mendekorasikan buah2an dan sayur2an...
so colourful and smart~


Bangunan kat belakang tu, agrobazar...
kat dalam tu ade tempat utk orang berehat...


Anak penyu hidup... antare spesies yg terancam...
mereka sgat comel!!!


Leko-leko...one of the malaysian company yang dah keluar negare..
ade jual keropok lekor berperisa cheesy mayo dan juga BBQ...


Hah! tgokla betape ramainye orang haritu...
tp rase2nye kalo time bukan hari minggu, tak ramai sgt kot...


Chef Florence pn ade gak... die dkat booth minyak masak...
die mengajar memasak nasi goreng nyonya and kerabu mangga...


Ni adalah contoh2 barangan yg dibuatt dr kulit babi...
to all muslimms, take note! beware of 3 small dots...
ni kat booth JAKIM~


Nangka besar..
taktau la ni saiz sbenar or saiz yg exotic...hehehe~


Ni gambar tembikai petak...
hahahha...nice la~


Mak bergambar bersame pokok bonsai...
kpade peminat2 bonsai, siap sedia duit anda!


Hehehe...ni pulak, bunga kegemaranku...
Bunga Raya!!


On the way balek hari tu, tgh hujan lebat...
for those yang naik shutter bus, bersiap sedia utk....rEmpOh!!!

3 comments:

Saidy~Go~Lucky said...

eh sempat dah gak ko pegi sana yex...
kepingin aku nak pegi...
ingt nak pegi waktu sua rasa hari tuh.,.
hehe3
tak jumpe durian merah ker??

Eyezart said...

hehehe...nekad nk pi...
aku pi yg time sua rasa tu la...
tp mmg raaammmaaiiii giller~
smpai nk pi tgok lembu pn xsmpat...
nk kne tggu naek traktor ldang tu lg...
durian merah xjumpe...
yg minyak masak boleh celup jari kat dlam minyak tu pn aku x jumpe...~

Saidy~Go~Lucky said...

aaaahhh..
tu lah..
membe aku keje kat sner ade gak cite minyak masak celup jari tuh..
pergh bapak best nyer kat sner..
rugi tak dpt pegi..
hehe3