Saturday, September 12, 2009

Galeri Ramadhan 2009

Aidilfitri dah nak tiba,
Sudah teringat ke kampung halaman,
Ada orang yang sedang hiba,
Mengenang berakhirnya Ramadhan....

Alhamdulillah,
Bulan puasa pada tahun ni berjalan dengan lanacar...
Banyak ilmu yang aku dapat, tapi still tak puas hati dengan ibadah yang dilakukan...hmmm~
so kat sini, aku nak tunjuk sket apa yang berlaku di sepanjang bulan Ramadhan ni...

Galeri Ramadhan 2009
Enjoy it~!!

Berbuka puasa di Bandar Jengka bersama Miss Ainun & Miss Thaby...~


Wajah2 ceria sebelum berbuka puasa... Perhatikan budak si baju kuning tu...org sume pandang kamera, die je pandang mkanan... hahaha...~!!


Antare hidangannye :
-Tom Yam Campur
-Telur dadar & telur bungkus
-Kailan Ikan Masin & kankung belacan
-Sotong goreng tepung
-Daging masak merah


Nasi Beriyani kat Bazaar Kg. Melayu Subang~
pukul 6ptg je da abes... menakutkan.......~


Bukan setakat ayam g0lek, kambing pon digolekkan... Hahaha...
That is the uniqueness of bazaar at Kg. Subang ni~


Berbuka kat rumah... ayam golek n pelbagai jenis kuih (not in a pic)...
ad0yai, dengan nasiknye, air je dah ade 3 jenis, pastu ade mkanan yang dibawak balek time moreh lagi... kalau asek buke kat rumah, rasenye makin berisi aku ni~ huhuh...


Puding Kastard - hidangan istimewa dr emak & akak...
makan smpai kemb0ng perot~


Muffin Vanilla Kenny - antare hidangan yang menjadi rebutan!!! nyum2~
air coke kat blakang tu Pat punye, die minum 3 gelas! scAry m0ovie~!!!


This is my meal at Kenny when kitorang berbuka kat Sunway Pyramid~
Aromatic Rice yang wangi dan sedap,
Macaroni Cheese yang superb,
Coleslaw yang sweet and creamy,
ayam yang.... errr... bhagian isi yang membosankan...hahaha... nak drumstick!!!
nyway, its a great combination~


Huhuh... tu je kot~
actually byak lagi events yang best, tp rasenye ni je la kot yang perlu ditayangkan kat dlam galeri ni~
secara
rumusannya :


- Tahun ni, pecah rekod x pernah tinggal sahur (paling kurang pon, minum air jex)
- Berbelanja paling sket time berbuka, RM5~
- Berbuka paling simple, roti jala...
- Moreh paling best, ari khamis minggu ke-2, bubur lambuk, karipap, cara manis n roti hotdog goreng...
- Alhamdulillah, hanya beberapa hari je miss semayang terawikh~
- Bazaar Kg. Melayu Subang mendapat award the best bazaar~
- Bandingkan, ayam golek kat Subang, RM14... kat Jengka, RM19...~ hmm
- 3 hari berbuka kat rumah, sekali berbuka dalam bas, sekali berbuka dekat mall (S.Pyramid), sekali berbuka kat bndar Jengka, 2 kali berbuka ramai2 bersama 17Wonders, hari2 yang lain berbuka ngan roomate~
- Shopping Raya kat Sunway Pyramid, Kompleks PKNS & Anggerik Mall....hahahah!!!
- Tahap hiburan ketika bulan Ramadhan, lbey kurang 68%... (thanks to laptop) huhuh... Akademik 22%, Ibadah 10%... astaghfirullah... hopefully tahun depan lebihkan ibadah... insyaallah~

Thanks to My Family,
Thanks to Super for transportation,
thanks to roomates for sharing fo0ds
thanks for supporting Ramadhan@puppeteye
& thanks EveRyonE~!!

Assalamualaikum.......~

5 comments:

aNiS NaDhiRaH.. said...

waaa...bestnye..

XzArZ said...

kenny rogers kt sunway ta besh
kt mid laa besh
ayam die puas laa mkn :)

eyezart said...

huhuh...
err... laen2 ke rase kenny roger kat sunway n mid??
hmmm...~
nyway, ayam kenny bukannye sedap sgt p0n~
i just addicted to the vanilla muffins~!! =D
nyuuummYyy~

nur said...

wei...mane muke sy...?huhuhu

eyezart said...

alamak miss~
gamba miss ade kat henfon pejal...
lupe nak blueto0th...
hmmm...~
=D