Wednesday, January 28, 2009

Family Gathering Jan/09 *BIGevents!*

Awal tahun 2009 ni dihiasi dengan Family Gathering...stelah sekian lame tak berkumpul, akhirnya, berkumpul gak semua keluarga2 besar aku nieh~ heee Tuan rumah utk gathering kali ni ialah.... MELAKA~ Bandaraya Warisan Dunia! huhu...mesti bangge giller org2 melake...heee


Bersantai sambil menonton TV di rumah Pak Ngah...
Tg0k movie la tu...khusyuk semacam je~



Makan tengahari bersame2... masing2 bersilat...hahaha
Lauk asam pedas ikan parang membuatkan aku org paling lame duduk dkat meja makan...heee



Pergh, khusyuk giller mamat tu makan...hahah... rakusnye Pak Ngah~ hee



Lauk yang menyelerakan anak tekak aku...nyum2~!! Selera kampung~



Dari kiri, Persona blueberry(Pak Long's), Wira hijau(My family's), Wira hitam(Pak Nie's), Citra hitam(Pak Ngah's)



Hierarki keluarga belah mak aku ni, xdela besar sangat... hmmm... Yg berade kat tempat tertinggi skali, my grandma or we call her as 'Mak Tok' then, there goes 4 sons and 1 daughter which is my m0m... dan kitorang, (sepupu sepapat) ade 12 orang je~ beSt!!


Keluarga besar kitorang...semua ade time ni, mane aku ek? hah! tu die~...



Mak Tok & PakCik MakCik... Pok Cu aku(man in red) je lom kahwen..hmmm =l



Adek beradek on my mom side... my mom is the only daughter...huhuh



12 orang sepupu aku... We are so0 close...hmm~ Everybody is growing bigger n bigger!



Bongsu's United!! hahaha...
aku anak bongsu tertua kat family nieh...heee~



Ok2, lets talk about the events....


AKTIVITI

Hari Pertama : Ketibaan sedare mare dari Johor Bharu, Johor...dari Shah Alam, Selangor(keluarga aku la tu)... Rumah Pak Ngah aku jd tuan rumah sebab kedudukan rumah die yg strategik, kerana Melaka berade di antara Selangor dan Johor.... so, everybody g0es to the middle~... =D


Bandar Melaka... terlalu strategik, sebab tu kena jajah first2...hahaha



Hari Kedua : Hari ni merupakan hari kemuncak! Kami semua pergi ke Mahkota Parade dan bermain bowling beramai2... Game yg pertame, main tukar2 kasut..hahaha...semua nak mencuba~ Game kedua, ktrg buat team match... ni lah keputusan die :

1. Zack n Ghan (Pak Long & my dad)
2. Jofiz/Jolin (My mom & dak apis + alin)
3. Neb Aizat (me & kak Ila)... kitorg bg chan kat diorg, dats why dpat no.3~huhu
4. HNK (Hakim & Kimy)... pemain termuda!!
5. JJ (mak Long & mak Ngah)


Menunggu giliran utk bermain bowling... Ramai giller manusia tgh men bowling kat sini...



Giliran sape nieh?? Pak Long cam tak sabar2 je~ heheh...


Selepas penat bermain, kami semua menjamu selera di fo0d court MP... Thanks, p0k Cu kerana belanja kit0rang~ heheheh... Sistem kat medan selera ni pelik sket, die gune sistem kupon...huhuh =D



Hari Ketiga : Hajat tak kesampaian nak naik Menara Taming Sari...ramai giller manusia kat situ.. aduih, Lagipun, org kate kalo bukan rakyat Melaka kne bayar mahal sket...deskriminasi x menahan... Naseb baik ade Eye on Malaysia~ Yang naik bnde ni, cume aku, Kak Ila, Alin, Hakim & Kimy je... giLLer gaYaT~!! tp, enj0y tg0k selat melaka & a part of melaka tengah~


Menara Taming Sari tesergam indah di Bandar Melaka...



Pintu Masuk Menara Taming Sari...
Untuk rakyat Melaka, dpat murah sket...hmmm...
siap nak cek IC...ad0yai~



Kimy cam ade kat luar negara je...hahaha...kantoi la ade pekataan "mamee" kat bas tue~



Eye On Malaysia...
Eh, byaknye tanglung?~ kantoi pi mase Raye Cina...huhu



Happy je diorg dpat naek bnde ni...heee
Mereka belatarbelakangkan Laut Selat Melaka...
Si Kimy tu ye2 je wat peace, sbnarnye die tgh takot tu...huhuhu~



Aku : "Woi Padli, usha ape hah? Bg la aku plak tg0k teropong tu..."
Hahah...teropong RM7 yg menjadi rebutan kitorang~



Ni lah view paling best time kat Eye On Malaysia...
Hmm...boleh la~




HALANGAN

Di sepanjang aktiviti ni berjalan, banyak halangan yang kami semua tempuhi... bermula dari tayar pancit, temperature naik, bateri abis n tingkap tak boleh tutup... Adoyai, masalahnye, sume kereta kena kecuali kereta Pak Long aku...huhuh

Temperature naik!! pi cari air cepat...hmm



AkakGG : "Aduih, paip bocor la Pak Long..." (akakGG tau psal kerete?? hmm...)
MakLong : "Astaghfirullah, macam mane boley rosak nieh? Melepas aku nak main bowling..."



Hajat nak ke Mahkota Parade tergendala seketika...ini time nak pergi...
Time nak balek, kereta my dad pulak rosak...bateri abes, kereta x leyh start~
(sorry, no pics for my car br0kedown)



Mula2nya, tayar kereta Pak Ni pancit kat rumah Pak Ngah aku... then, time on da way nak pegi ke MP utk maen bowling, temperature kereta Pak Ngah aku plak naik...hmmm... tepakse patah balik amek kereta satu lagi... time nak balik dr MP, kereta aku pulak tak b0leh start...nasib baik ade org tolong bg pinjam bateri utk start kereta... Es0knya, time nak balek...kereta Pak Ni tak boleh tutup tingkap...time tu panas giller! huh... =l


Tingkap x ley tutop??
Suara 1 : "Alaa, biar je la...dpat angin lebih..."
Suara 2 : "Xnak!! panas laa xde aircond~!"


Suasana haru mase nak balek ke rumah masing2...
"Tingkap oh tingkap...kenape engkau xnak naek?
macam mane aku nak naek?, memang da nasib aku..."


Heee...jikalau ade tersentuh hati, i'm sorry k~




One Big Family

JOHOR * MELAKA * SELANGOR



Thanks~
Hope the next 'FamGath' will be more cheerfull!
huhuh... =D

9 comments:

asnida hani said...

aku link kamu ya...

*aku satu batch ngn kamu masa mrsm muar...

eyezart said...

yeah... aku knal ko~
bdak klas 6...
huhuh
=D

nabilah binti zakaria... said...

wah...

tahniah utk post yg baru n gempak ni...

so...ila sbg cucu ptama kuarge, dengan ini melantik ADIK sbg EDITOR keluarge SHARIF bkuatkuasa serta merta...

ahahahaha....

nnt ila nk plan fam gathering kt JB lak...kite men treasure hunt...

ade port baru, baek punye!!!

heee...nk naek sem da kn?

take k tau...study smart...

ANC in future...hee

AzRy SyaFiQah said...

best gler family gath kaw...
haha..

eyezart said...

hehehe...
to kak ila : boley je wat kat mane2...ok gak kat Jb~
senang sket atok nak pi...

to azry : heheh...boley tahan best la~
=D

ezanne said...

ko gi melake ek mase raye cine aritu?? aku pon pegi gak, x nmpak aku ke? hihihhi

eh ko nek taming sari kan? gile sejuk owh dlm tu. aku naik time malam. best! ;p

btw kampong ko kat melake ke?
dataran pahlawan x pegi?

ezanne said...

eh lagi satu aku nk komen.

SEDAP GILE LAUK ASAM PEDAS IKAN PARANG TU!!
teringat kat kampong aku

norashikin rahmat said...

helow, aizat darling! haha~
aku dah link ko dah masuk kat bloglist haku.

tkcr!

eyezart said...

To ezzaNi : hahaha...melake tu umah pak cik aku jex~
kmp0ng kat johor n trgganu~
umah nenek aku yg kat j0hor tu, dkat sgt ngan umah HeRi~
huhuhu...~

To cikin : darling?? errr...
nyway thanks f0r da links~