Thursday, October 13, 2011

Bersenam bersama SNSD

Disamping korang layan lagu2 k-pop ni, marilah kite same2 ambil benefit dari seni tarian diorang yang berunsurkan senaman ni... Mostly, diorang punye koreograf ni sangat susah utk dipraktikkan semula, lagi2 lagu dari Girl's Generation ni.. atau juga dikenali sebagai SNSD (SoNyeoSiDae / 소녀시대) ni.. Nak kuatkan otot yang belah mane? haaa.. kat sini ade rahsianya..

KAKI
Lagu : Genie

TANGAN
Lagu : Hoot

PINGGANG
Lagu : Oh!

HAMPIR KESEMUA TUBUH BADAN
(Tangan, Kaki, Pinggang, Pinggul, Perut, Peha, Dada)
Lagu : Run Devil Run & Gee



Cubalah ye... daripada duduk dekat depan laptop lame2 sambil dengar lgu korea sampai krem satu badan, kan leboh baik to have a small exercise dengan lagu2 yg memberikan ransangan yang positif ni... haaa.. ape lagi? get some move dude!

"Be physically active everyday"
-Key Message 3 (Malaysian Dietary Guideline 2010)

1 comment:

Swirling Regret said...

http://storiesforthebroken.blogspot.com/